Betalningssätt

Du betalar dina läkemedel i efterskott mot apotekskonto eller månadsfaktura. Debiteringen är alltså redan avklarad när dosrullarna hämtas ut, så det går snabbt och enkelt. 

 

Delbetalning med Apotekskonto

Det smidigaste sättet att betala är med ett apotekskonto hos PayEx. Du kan dela upp kostnaden jämnt över året eller betala allt på en gång – det väljer du själv. Du behöver ett konto som gäller hos de privata apoteken. Om du redan har ett konto hos Apoteket AB gäller det tyvärr inte hos oss och du behöver då öppna ett nytt konto som gäller för de privata apoteken.

PayEx avgifter tillkommer, fn. 19 kr. Du kan ansöka om autogiro till ditt apotekskonto så får du rabatt på aviavgiften, som då istället blir 14 kr.

Autogiro kan du ansöka om så snart PayEx har registrerat din apotekskontoansökan. Detta görs antingen via din internetbank, eller genom att du fyller i en skriftlig ansökan och skickar in till PayEx. Länk till blanketten för autogiro på ditt Apotekskonto hittar du här.

 

PayEx Kundservice Apotekskonto: 0498 - 20 15 20

Läs mer på PayEx hemsida http://payex.se/kundservice/privatkund/apotekskonto/

Du kan ansöka online här.

Du kan även ladda ner en ansökan här och posta.

 

Månadsfaktura

Om du inte skaffar, eller redan har, ett apotekskonto hos de privata apoteken kommer det automatiskt att skickas en faktura till dig. Fakturan skickas månaden efter leverans och ska betalas vid månadsskiftet. Ingen ansökan eller kreditprövning behövs.

En fakturaavgift på 25 kr tillkommer. Kostnadsfritt alternativ fås om du skaffar e-faktura via privat internetbank.
Observera att det går att ansöka om autogiro och e-faktura först när Svensk Dos genomfört sin första dosleverans till dig och första transaktionen kommit in till PayEx, eftersom det är då du läggs upp som kund hos PayEx.   

Ansök om autogiro och/eller e-faktura för din månadsfaktura via din Internetbank. Observera att det är ”Svensk Dos AB/PayEx Sverige AB” som skall anges som betalningsmottagare. 

Det går också att ansöka om autogiro via blankett. Länk till blanketten hittar du här. Information om kundnummer för autogiroansökan/e-fakturaansökan finns på din faktura. Kundnummer kan också fås via kontakt med PayEx Kundservice (efter att första dosleverans genomförts och du lagts upp som kund).


PayEx Kundservice Månadsfaktura 0498 - 20 21 00

Villkor PayEx Månadsfaktura

 

Kontant betalning 

Det är inte möjligt att betala dina läkemedel kontant i samband med uthämtning. Om du av någon anledning behöver betala din faktura kontant så finns t.ex. Kassagirots ombud där detta är möjligt. Läs mer om deras tjänster och om var de finns lokaliserade på https://www.kassagirot.se/ .